Tražilica

Sve veći problem hrvatskog društva, a pogotovo malih sredina, je manjak liječnika. Dio njih se odlučio za odlazak iz zemlje, tako da su pravi sretnici oni čiji je liječnik blizu. Tu privilegiju i dalje ima 600-tinjak pacijenata ambulante u Bereku, koji i nakon odlaska mlade liječnice na specijalizaciju, i dalje imaju svog obiteljskog liječnika. To je doktorica Marina Breznik, koja stiže iz Rovišća. Kako ni tamo nema liječnika u postojeće dvije ambulante, dva puta tjedno i dalje radi u tom mjestu. No, zato ostatak tjedna, ponedjeljkom poslijepodne te srijedom i petkom ujutro, radi u Bereku. Nada se većem broju pacijenata, gdje većinu čini starija populacija. Stoga su, kaže doktorica Breznik, otvoreni za upis novih. Mještani, kao i općinska uprava, ne kriju zadovoljstvo što berečka ambulanta radi bez prekida, potvrđuje načelnik Mato Tonković:

Osiguran je i stan za liječnika, na katu zgrade ambulante županijskog Doma zdravlja u Bereku. Stan je također dodatni motiv za dolazak liječnika, a važno je istaći da je berečka ambulanta našla svoje mjesto u novoj mreži zdravstvenih ustanova u zemlji. Iako prvotno nije bila u planu, za to se izborila općinska i županijska vlast, a ministar zdravlja Siniša Varga prošlog je ljeta i posjetio ambulantu u Bereku, donijevši dobre vijesti o ostanku, na opće oduševljenje pacijenata, mahom starijih ljudi:

Otežani uvjeti rada i dolazak pacijenata iz brdskih naselja i presudili su u korist opstanka berečke ambulante, s daleko manjim brojem pacijenata od standarda, čiji je nastavak rada sada osiguran dolaskom nove liječnice./pg

 

 

KONTAKTIRAJTE NAS

 

    +385 43 548 017

    +385 43 548 152 

 

   opcina@berek.hr

 

    Općina Berek

    Berek 77

Uredovno radno vrijeme za rad sa strankama:

ponedjeljak – petak / 07.00 -15.00 sati

KAKO DO NAS ?