Tražilica

U Bereku i dalje obilježavaju Dan Općine. Svečana sjednica Općinskog vijeća bila je jučer, na blagdan zaštitnika Svetog Mihovila, dok se večeras nastavlja zabavni program. Načelnik Mato Tonković u svom obraćanju podsjetio je na nekadašnje stanje ovih krajeva te istaknuo sve radove infrastrukture, izgradnju i obnovu Mjesnih domova, cesta i poljskih putova.
Aktivnosti je bilo dosta i posebna zahvala na razumijevanju i pomoći upućena je Ministarstvu kulture, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i drugima koji su pomogli. Načelnik Tonković je istaknuo i važnost ostanka malih Općina, kao garancije opstanka života u ruralnim prostorima, a kao problem spuštanje obaveza na općine bez dodjele finacijskih sredstava.
U ime gostiju rad i postignute rezultate pohvalio je Slavko Prišćan, načelnik Općine Rovišće.
Svečanoj sjednici nazočio je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. On se složio s važnosti opstanka općina, potvrdio dosadašnju suradnju i najavio nastavak podrške.
Između ostalih na sjednici su bili saborski zastupnik Miro Totgergeli (HDZ), dožupan Neven Alić i pročelnici nekoliko županijskih ureda. U sklopu obilježavanja Dana općine, održano je Misno slavlje u kapeli Svetog Mihovila, školska priredba te izložba domaćih proizvoda OPG-a i udruge Ruža Ruškovac, kao i nastup Krunoslava Kiće Slabinca. U nastavku recimo da je treći dan proslave predviđen za sport: dolazak biciklista iz Garešnice očekuje se sutra oko 14 sati, u sklopu tradicionalne biciklijade. Potom će u 16 zaigrati domaći Tomislav i NK-Garić iz Garešnice u prvenstvenom susretu 4. hrvatske lige. Za sutra u 19 sati najavljen je koncert klape Bošket iz Zagreba, uz pratnju Štefanjskih zvona i slobodan ulaz.

KONTAKTIRAJTE NAS

 

    +385 43 548 017

    +385 43 548 152 

 

   opcina@berek.hr

 

    Općina Berek

    Berek 77

Uredovno radno vrijeme za rad sa strankama:

ponedjeljak – petak / 07.00 -15.00 sati

KAKO DO NAS ?